Öne Çıkan Yayın

Şimdinin Kıyısında

Aşkın evreleri





Hayatta herşeyle başa çıkabiliceğini sanırsın , bazen yalpalarsın. Yapılabilecek onca hata varken sen en aptalca olanı yapmışsındır. Birine inanmışsındır.. Önce yaklaşan o tehlikeyi göremezsin hoş melodiler gelir kulağına toparlar dünü , bugünü. Yarın için yapabilecegi en güzel şey planlarıdır. Çift kişi düşünmeye başlarsın, en fazla ne olabilir dersin ki aşkın en klasik evresidir bu. Karşıya baktığında gördüğün şeyin huzur yerine huzursuzluk olduğunu anlayana kadar. Her ne olursa olsun yanında kalmak istersin yüzüne dokunmak, tüm sabahları onunla karşılamak , herkesten ümidi kesip bir onda avunmak..

 Istekler de artar zamanla güldügünde gülüşünü izleyen o adam bambaşka biri olmuştur. Öfkesi artmış , saçlarını sevdiginde hissettigin o duygu yerini acabaya bırakmıştır
Böylece aşkın ilk evresi tamamlanmıştır.
Sıradaki evremiz gitmek , uzaklaşmak , unutmak , yarını daha mantıklı karşılamak ,düne hata değilde tecrübe olarak bakmak , soranlara kısa cevaplar üretmek veya ertelemek olmuştur.
Onca duygu birden bire kaybolmuş , yerini 'güzel zamanlar geçirdik 'denilen aptalca bi cümleye bırakmıştır. Arkana yaslanıp tek başına kaldığında  hesabını kimseye soramamakta cabası tabi. Seni uyarmalarına rağmen kendin etmiş kendin bulmuş oluyorsun. Birazda duruma alışmış.. Özenle büyüttügün hayallerin birden sana yabancı geliyor. O sessizliğini bastıran sesler bi süre sonra kısılıyor. Hayır hayır tabiki susmuyor. Nezaman bir insanı sevsen yükseliyor yüzüne vuruyor olan biten ne varsa. Alışılmışın dışına çıkıyor benliğin, kendine bile tanıdık gelmemeye başlıyorsun
Ki sen hep bir adım gerideydin öfkeye ihanete.
Masumiyetin şimdi ne dolabın en içinde nede yatagın altında..
Geçmişi her andığında uzaktan gülümseyen bi kız çocuğu gibi büyümüş ve senden geçmiş oluyor
Henüz erken diyorsun hâlâ ,kimse için geç değildi
Unuttuğum hangi yüz hangi söz varsa eskimiş olamaz , bi yerlerden hayıflanıyor bana biliyorum. Ve artık görüyorum kapanan kapıların ardında ne pembe çiçekler nede mavi bir gökyüzü var. Ardından gelen melodiye sebeb sadece sensin.



0 yorum:

Yorum Gönder