Öne Çıkan Yayın

Şimdinin Kıyısında

Dönüşüm



DÖNÜŞÜM 


Franz Kafka'nın bu romanın benim için en önemli özelliği insan psikolojisini bu kadar güzel bir  betimlemeyle anlatması. İnce bir kitap olması meşgul olan insanların okumasını kolaylaştırıyor. 
Ben yaklaşık 1 saatte bitirmiştim elimden bırakmak istemedim.
Bu kitabı okuduktan sonra yurt dışına çıktım bir proje sayesinde, ve en güzel tesadüfüm Çek Cumhuriyeti Prag'da Franz Kafka'nın evini ziyaret etmek oldu. Evi nehre yakın tam köşede küçük ve şirin bir ev. Belki nerede yaşadığını romanlarını okuyanlar merak etmiştir, diye yazıyorum. 
Neyse biz kitap yorumumuza geri  dönelim bu kitapta rutin hayatı olan bir adamın bir sabah uyandığında kendini hamam böceği olarak bulmasıyla hikaye başlıyor. 
Bence bu gayet merak uyandırıcı bir sebeb okumanızı tavsiye ederim ! :) 

2 yorum: Yorumlarınızı bekliyorum:)

  1. Çok değişik bir kitaptı. Ben de bir solukta okumuştum, hatırlıyorum. Gerçekten güzel bir tesadüf olmuş okuduktan sonra yaşadığı evi ziyaret edebilmen. Bu kitabı okuduğumda ailesiyle (özellikle babası) pek de iyi ilişkiler içerisinde olmadığı çıkarımını da yapmıştım ki sonradan okuduğumda bunun doğru olduğunu gördüm. Evinin resmine de baktım Google'dan, bahsettiğiniz gibi şirin bir yer. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet harika bi tesadüftü benim için, hoşgeldin bu arada sendee:)

      Sil