Öne Çıkan Yayın

Şimdinin Kıyısında

Bol köpüklü ..



Ben en çok naneli limonatasını severdim annemin . Öylesine yazdan kalma bir alışkanlık işte.
 Bazen ne yapsam diye düşünüp bahçemizi temizlerdim, sulardım birşeyler ekerdim sanırısınız yaşım 60..Arkadaşlarım denize giderlerken ben alışverişe gidip salatalık malzeme , bol bol kahve (favorim ;sütlü kopüklü) ve kuru meyve alırdım.. Ön balkonumuzdaki salıncakta kitap okuyup annemin hadi sofrayı kurucaz yardıma gel çağrısını alışım bile paha biçilmezdii.
Yemekten sonra rutinimdir benim  salıncakta oturup hala yemek yiyen ananeme laf atarım.:)  Pek bir şirindir kendisi , nezaman eksik birşey görse tamamlamaya çalışır.. Annemde öyledir güneş sarısı saçlarıyla hep meşguldur. Hayatını bize adadı. Ablam ve bende bunu hakkını vermeye çalışıyoruz tabiki. Hayallerde artıyor biz büyüdükçe okul bitsin  güzel bir işe girip izmire yerleşmek istiyorum. Annemi de alırım yanıma , ablam  desen tatillerde gelir..
Hayaller gerçek olmasını en çok istediğimiz şeye koşar adım götürürler bizi. Bu yüzden gözlerimi kapattığımda yapmak istediklerimi düşünürüm.. Hayatın benden aldıklarını bir bir geri kazanmalıyım çünkü.
Annemde hayal kurmaya itti beni karamsar olmadan herseye pembe camli gözlüklerden bakmayi öğretti, biraz bahsetmeliyim ondan size ;
Bir kadın düşünün hayatını kızlarına adamış , ne kadar zorluk ve yalnızlık varsa  her seferinde bize sarılmış. Gençliğinin en güzel zamanlarını veremem belki ama olanları unutturabilirim anneme. Neyse ne diyordum yarım kaldı birden en son ananeme laf atıyordum heralde. Sonra kahveler yapılır ben hazırlanırken hadi kahve iç öyle çık sesleri yükselir ev ahalisinden. Makyajımın yarısında kıramam oturur kahve içerim ,sohbet koyulaşınca geç kalırım beklenen yerlere. Hızlı hızlı giyinir çıkarım sonra koşar adım. Küçükkuyu sahiline gideriz kimi zaman kordonda gezeriz biraz. Sonra ufak bi pub'a oturup bira söyleriz denize karşı.
 Mis gibi hissettirir hava.

En sevdiğim bira da corona oldu kuş adasına gittiğimden beri. Orada denemiştim arkadaşımın tavsiyesiyle hafif bişey lezzetli geliyor içtikçe Meksika birasıymış . Favorilere aldım denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim..
Bunları neden mi yazıyorum..
Yaz geldi malum sizin planınız nedir bu yazz?

31 yorum: Yorumlarınızı bekliyorum:)

  1. Ya memlekete gitmek ya da evde kalıp aylaklık yapmak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fena grip olmuşum ondan 3 gün rötarlıyım blog aleminde, yeni yeni iyileşmeye başladım uşagum :)
      Memlekete git yeşil yeşill miss ! :)

      Sil
    2. Geçmiş olsun. Memlekete gidemeyebilirim, ama temennim o yönde benimde :)

      Sil
  2. Bulunduğum ortamdan uzaklaşıp kafa dinlemek ve tatil yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes biraz olsun uzaklaşmak istiyo bulunduğu yerden , orayı güzelleştirmek varken. Ama katılıyorum tatil şartt :)

      Sil
  3. bahçe sulamak ne güzeldir ya.. mis gibi toprak kokusu, sıcak havanın altında serin bir cennet.. canım çekti ya. çok şanslıymışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz şanlıyım o konuda , Altınoluga yolunuz düşerse beklerimm:)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Günlüğünüzü bir hikaye tadında ve büyük bir keyif alarak okudum. Bahçeli, balkonlu bir ev ve bir yaz günü. En güzelini siz yapmışsınız. Denize nasıl olsa gidilir. Ömrünü size adayan anneye yardım etmek ve onunla vakit geçirmek daha eğlenceli ve daha keyiflidir.

    Şu anda bir planımız yok ama, çok güzel bir tatile gerçekten ihtiyacımız var. Bakalım biz de çocuklarımızdan ve torunlarımızdan fırsat bulabilirsek tabi.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle önceliğim ailem , herkesin öyle olması lazım.. Fırsat bulup eşinizle bir kaç gün kaçmalısınız bence ertelememelisiniz :)
      Çok teşekkür ederimm güzel yorumlarınız için :)

      Sil
  5. Çok tatlı bir ortam.Anneciğinin kıymetini bilmen ne kadar güzel.Hayallerinin gerçekleşmesi dileğimle.Sevgiler kızım.Ece ablanız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Ece ablacım herkesin hayalleri gerçek olur. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için :)

      Sil
  6. hayallerin gerçek olur inş. cnm.
    salıncağa kurulup keyif yapmak ta çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah demirkadın öyledir salıncak keyfi gibisi yokk :)

      Sil
  7. Ne kadar güzel yazmışsınız, özellikle anneniz ile ilgili kısım ne kadar duygu dolu, hayalleriniz gerçekleşir inşallah, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunun için , inşallah burdan oraya da kocaman sevgiler :)

      Sil
  8. Ne güzel ve ne mutlu size ...
    Anneciğine en derin sevgiler ...
    Hayalleriniz hayırlısı ile gerçek olsun..
    Yaz tatilleri de en keyiflisinden bol kahkahalı olanından ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bol kahkahalı bir yaz diliyorum kendime ve etrafımdaki tüm güzel insanlaraaa, teşekkürler didemikaa cümlemizinn ! :)

      Sil
  9. Hiç planım yok. Sadece bayramda ailemle olmak istiyorum. Farklı şehirler okullar falan derken ben denizi kumu değil kardeşlerimi özledim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ablamı çok özledim nezamandır göremiyorum bi yaz gelsin de bol bol hasret giderelim bir kaç günde olsaa , sizede mutlu bir yaz diliyorummm :)

      Sil
  10. Pek plan yapmam. Hayallerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plansızlık kimi zaman güzeldir ama mutluluk vadeden bi planı hakediyor bu yaz azıcık tatile herkesin ihtiyacı var :)

      Sil
  11. Boşuna demiyorlar "bir kızı olmalı insanın" diye. Ortam gözümde canlandı da; ay ben kesinlikle bir de kız bebe istiyorum. Hadi inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzlu kalem cici mi cici bi kız olsa şöyle annesine benzese yazmayı sevsee hadi inşallah :)

      Sil
  12. Aslında bizim için gerçekten değerli şeylerin farkına varmış olmanız ne kadar güzel. Aile gerçek sevgidir, huzurdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aile gerçek sevgidir kalıcıdır,mutlak huzurdur. Sizide yakından takip ediyorum ,küçük Ezgide aynı fikirdedir eminim annesine en az benim kadar düşkün :)

      Sil
  13. Naneli limonatalı, salıncakta anneli, anneanneli keyifler, hayatın tadı.

    YanıtlaSil
  14. Ben de yazları ninem ile denize girerdim. Yakışıklı çocuklar yakınımızda yüzüyorsa ablam nineme 'babaanne' diye hitap eder; buna alışkın olmayan ninem dönüp bakmazdı bile. "Ni diyor bu gıran girmeyesice." derdi. Bu senenin başında kaybettik. Özlüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok üzüldüm , onlar olmayınca bi boşluk oluyor insanın içinde hayatın gerçekleri hızla çarpıyor soğuk soğuk yüzüne. Hatıralar bırakırken onlar her mevsim özlüyoruz bizde yaz kış ayırt etmeden..

      Sil
  15. ne güzel planlar hayaller. küçükkuyu neresi ki yaa. eh umarım izmir olur gerçekten de en rahat yaşanacak yer bizim ülkede. corona biliyom evet meksika. heineken dene bi daakine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneriim deep bu ayvalık taraflarında bir gün yolun düşerse uğra çok güzel şirin bu yer :)

      Sil